Στίλβη Ψιλοπούλου: "Ένα πράγμα που δυστυχώς η κοινωνία έχει επιβάλει στις γυναίκες είναι να δίνουν τον εαυτό τους δωρεάν…"

2020-03-26

Μιλήστε μας για το πότε και πώς αρχίσατε την επαφή σας με την υποκριτική.

Από πολύ μικρή έπαιρνα τα ρούχα της μαμάς, της γιαγιάς, του μπαμπά και έκανα ρόλους, οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς! Κυρίως, για να κάνω τους άλλους να γελάνε! Έτσι όταν μεγάλωσα ήταν πλέον αναγκαιότητα να ακολουθήσω αυτό το μονοπάτι!

Πού σας βρίσκουμε αυτό τον καιρό;

Φέτος πρωταγωνίστησα στην ταινία ''Ciao Italia'' και είχα την τιμή να παίζω πλάι στον Ηλία Λογοθέτη, την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και τον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Επίσης ξεκίνησα και το δικό μου κανάλι στο YouTubeπου λέγεται ''The STILVI Show''.

Μιλήστε μας λίγο περισσότερο για αυτό σας το εγχείρημα.

Δεν είχα σκεφτεί ποτέ για να είμαι ειλικρινής το YouTubeως μέσο έκφρασής μου. Ο δρόμος είχε βέβαια στρωθεί λίγο νωρίτερα όταν είχα αποφασίσει πως τελικά θέλω να ασχοληθώ με πιο κωμικούς ρόλους, διότι μέχρι εκείνη τη στιγμή το ενδιαφέρον μου ήταν γύρω από κοινωνικά βαριά θέματα. Έτσι, όταν κάποια στιγμή, τυχαία, είδα κάποια κωμικά βίντεο, αποφάσισα πως αυτό είναι που θέλω να κάνω. Εκείνο τον καιρό είχα ξεκινήσει να γράφω και μια θεατρική κωμωδία με τίτλο ''How to be bitch'' οπότε αποφάσισα να την μετατρέψω σε αυτοτελή επεισόδια. 

Τι ακριβώς πραγματεύεται το διαδικτυακό αυτό σίριαλ;

Βασικός χαρακτήρας είναι η Dr Bitchπου δίνει στις γυναίκες οδηγίες για το πως να κερδίσουν τον άντρα των ονείρων τους και πως να αποκτήσουν περισσότερη αίσθηση ελευθερίας και δυναμισμό. Όλα αυτά είναι δοσμένα φυσικά με έναν πολύ χιουμοριστικό τρόπο, όμως τα μηνύματα που περνάνε είναι πέρα για πέρα σοβαρά. Η Dr Bitchδίνει όντως κολπάκια για το πως να κάνεις τον άντρα που θες να σε κυνηγήσει, τα οποία αν τα ακολουθήσεις έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ξέρετε ένα πράγμα που δυστυχώς η κοινωνία έχει επιβάλει στις γυναίκες είναι να δίνουν τον εαυτό τους δωρεάν, αυτή τη νοοτροπία προσπαθώ να αλλάξω και 'γω μέσα από αυτό το σίριαλ. Αρκεί να ρίξει κάποιος μια ματιά σε όλα τα γυναικεία περιοδικά και τη θεματολογία τους που είναι πάντα τύπου ''φόρα αυτό το κραγιόν γιατί θα τον ξετρελάνεις..'', ''φτιάξε τους αυτό το φαγητό και θα τον έχεις δικό σου για πάντα''. Όλα γυρνάν γύρω από εκείνον και το πως θα τον ικανοποιήσεις. Εσύ ως γυναίκα που είσαι σε όλο αυτό; Ακόμα ψάχνω ένα αντρικό περιοδικό που να δίνει συνταγές μαγειρικής στους άντρες. Ξέρετε είμαστε στο έτος 2020 αλλά όμως ακόμη η θέση της γυναίκας δεν είναι εδραιωμένη έτσι όπως θα έπρεπε.

Έχετε να μας διηγηθείτε μια περίεργη κατάσταση που ζήσατε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων μέχρι τώρα;

Διάφορα αστεία σκηνικά εξελίχθηκαν στο γύρισμα του τελευταίου επεισοδίου. Κάποιες σκηνές έγιναν σε ένα πάρκο, όπου υπήρχε δίπλα μου ένα μωράκι που έκλαιγε και δεν ήξερα τι να κάνω με τον ήχο! Έπειτα στην είσοδο μιας πολυκατοικίας, που γύριζα μια άλλη σκηνή, μπορεί να μπήκαν και να βγήκαν 8 άτομα από την είσοδο εκείνη τη στιγμή που ήθελα να γυρίσω, ενώ όλη την υπόλοιπη ώρα δεν υπήρχε ψυχή!

Γιατί πιστεύετε ότι όλο και περισσότερος κόσμος επιλέγει τον χώρο της υποκριτικής;

Γιατί οι άνθρωποι έχουν πάντα τη ανάγκη να εκφραστούν και αυτό είναι μόνο καλό. Ειδικά στην εποχή της κρίσης που ζούμε.

Ποιον ρόλο ονειρεύεστε κάποια μέρα να ερμηνεύσετε στο θέατρο;

Δεν έχω ονειρευτεί κάτι συγκεκριμένο, όμως σίγουρα θα ήθελα να είναι κάτι κωμικό.

Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους αναγνώστες μας;

Να ζουν στο ''τώρα'', γιατί μόνο εκεί βρίσκεται η χαρά και το γέλιο. Ούτε στα μεγαλεπήβολα σχέδια για το μέλλον, μα ούτε και σε φαντάσματα του παρελθόντος. 

© 2018 Duende-Η δύναμη της Τέχνης Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!